Skådebröd

Skådebröd.

Publicerat:

Ett vackert bröd som du både kan dekorera med och äta. Degarna får torka över natten innan gräddning.

Ingredienser

Jästdeg, råg

  • 450g
    kallt vatten (4,5 dl)
  • 675g
    fint rågmjöl
  • 45g
    vetemjöl
  • 18g
    salt
  • 8g
    jäst

Sockerdeg, råg

    Sockerlag

    • 90g
      strösocker
    • 30g
      glykos
    • 60g
      vatten (6 cl)
    • 210g
      fint rågmjöl

    Skrivpasta till bröd

    • 35g
      vetemjöl
    • 20g
      florsocker
    • 20g
      kakao
    • 60g
      vatten

    Så lagar du

    Jästdeg, råg

    1. Blanda jäst och vatten. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en deg.

    2. Kavla ut degen och skär till önskade delar. Lägg delarna på en plåt med bakpapper eller bakduk. Täck bitarna med plast eller liknande.

    3. Låt bitarna torka över natten och grädda dem sedan på 175° tills de blir torra.

    Sockerdeg, råg

    1. Koka upp sockerlagen och låt den svalna till ca 25-30 grader. Blanda sedan i rågmjölet och knåda till en deg.

    2. Kavla ut degen och skär till önskade delar. Lägg delarna på en plåt med bakplåtspapper eller bakduk. Täck delarna med plast eller liknande.

    3. Låt bitarna torka över natten och grädda dem där efter på 175° tills de blir genomgräddade.

    Skrivpasta till bröd

    Sikta de torra ingredienserna och blanda med vattnet. Skriv på degen innan gräddning.

    Dela det här receptet med dina vänner!