Snabb curry med chorizo

Snabb curry med chorizo

Publicerat:

Tillagningstid:

En härligt smakrik, mycket snabblagad rätt med exotiska förtecken.

Ingredienser

4portioner

  • 1msk
    rapsolja
  • 1
    gul lök
  • 400-500g
    chorizo eller annan smakrik korv
  • 1
    röd chili
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 2burk(ar)
    kikärter
  • 2-3tsk
    garam masala eller spiskummin
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk
  • ½-1tsk
    salt
  • 1påse(ar)
    färsk spenat, ca 80 g

Servering

  • ris, buljongkokt dinkel eller ett gott bröd

Så lagar du

1. Värm olja i en stor stekpanna eller wokpanna. Skiva löken och fräs den mjuk i oljan utan att den tar färg, ca 5 minuter. 

2. Skiva korven och finhacka chilin. Tillsätt chorizo, pressad vitlök och chili i pannan, höj värmen och stek några minuter tills korven får färg.

3. Skölj kikärterna och låt rinna av väl. Häll garam masala, kokosmjölk och kikärter i pannan och låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt, blanda i spenat och servera med ris, dinkel eller bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!