Snabb curry med chorizo
Publicerat:
2016-10-21Tillagningstid:
En härligt smakrik, mycket snabblagad rätt med exotiska förtecken.
Ingredienser
4portioner
- 1mskrapsolja
- 1gul lök
- 400-500gchorizo eller annan smakrik korv
- 1röd chili
- 1vitlöksklyfta
- 2burk(ar)kikärter
- 2-3tskgaram masala eller spiskummin
- 1burk(ar)kokosmjölk
- ½-1tsksalt
- 1påse(ar)färsk spenat, ca 80 g
Servering
- ris, buljongkokt dinkel eller ett gott bröd
Så lagar du
1. Värm olja i en stor stekpanna eller wokpanna. Skiva löken och fräs den mjuk i oljan utan att den tar färg, ca 5 minuter.
2. Skiva korven och finhacka chilin. Tillsätt chorizo, pressad vitlök och chili i pannan, höj värmen och stek några minuter tills korven får färg.
3. Skölj kikärterna och låt rinna av väl. Häll garam masala, kokosmjölk och kikärter i pannan och låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt, blanda i spenat och servera med ris, dinkel eller bröd.