Snabb jättebiff med matvetesallad
Publicerat:
2016-04-13Tillagningstid:
Den stora biffen som ugnssteks på plåt är en mättande vardagsrätt. Serveras till en härlig matvetesallad, med smulad ädelost - snabblagat och gott!
Ingredienser
4portioner
Jättebiff
- 500gblandfärs
- 1tsksalt
- ½tsknymald svartpeppar
- 1stägg
- 2stsalladslökar
Matvetesallad
- 4portioner matvete (enligt anvisning på paketet)
- 2-3stmorötter
- ca 100gädelost
- 70gbabyspenat
- nymald svartpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färs, salt, peppar och ägg. Skiva salladslöken tunt och blanda ner den i färsen.
2. Forma en jättebiff, cirka 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsstek den cirka 15 minuter tills den är genomstekt.
3. Koka matvetet enligt förpackningen. Skala och slanta morötterna och låt morotsslantarna koka med cirka 2 minuter.
4. Tärna eller smula ädelosten. Blanda ner osten och babyspenaten i det färdigkokta matvetet. Smaka av med nymald svartpeppar.
5. Skär biffen i tårtbitar och servera med matvetesalladen.