Snabb jättebiff med matvetesallad

Tallrik med biff.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den stora biffen som ugnssteks på plåt är en mättande vardagsrätt. Serveras till en härlig matvetesallad, med smulad ädelost - snabblagat och gott!

Ingredienser

4portioner

Jättebiff

  • 500g
    blandfärs
  • 1tsk
    salt
  • ½tsk
    nymald svartpeppar
  • 1st
    ägg
  • 2st
    salladslökar

Matvetesallad

  • 4
    portioner matvete (enligt anvisning på paketet)
  • 2-3st
    morötter
  • ca 100g
    ädelost
  • 70g
    babyspenat
  • nymald svartpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färs, salt, peppar och ägg. Skiva salladslöken tunt och blanda ner den i färsen.

2. Forma en jättebiff, cirka 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsstek den cirka 15 minuter tills den är genomstekt.

3. Koka matvetet enligt förpackningen. Skala och slanta morötterna och låt morotsslantarna koka med cirka 2 minuter.

4. Tärna eller smula ädelosten. Blanda ner osten och babyspenaten i det färdigkokta matvetet. Smaka av med nymald svartpeppar.

5. Skär biffen i tårtbitar och servera med matvetesalladen.

Dela det här receptet med dina vänner!