Spenatsallad med yoghurt (borani spenat)

Spenatsallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Borani spenat passar utmärkt till allt grillat. Garnera gärna med lite kanelstång.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    färsk spenat (eller 1 paket fryst bladspenat)
  • olivolja
  • 5-6
    skalade vitlöksklyftor
  • efter smak
    salt
  • efter smak
    vitpeppar
  • ½liter
    naturell yoghurt

Så lagar du

1. Rensa spenaten från grova stjälkar, skölj och låt rinna av i durkslag.

2. Klappa den torr i en handduk och skär den i bitar.

3. Värm lite olja i en stekpanna och fräs hastigt spenaten med 1–2 hackade vitlöksklyftor; bara 1–2 minuter medan du vänder den hela tiden.

4. Häll över spenaten i en skål, pressa över färsk vitlök och häll på den kalla yoghurten.

5. Vänd ihop spenat, yoghurt och vitlök och krydda med salt och peppar.

Tips: Garnera gärna med lite kanelstång. Servera som en frisk sallad, gärna till grillade kötträtter.

Dela det här receptet med dina vänner!