Squashkaka

Squashkaka

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftig och grymt god kaka, funkar både som fika och efterrätt. Lite som morotskaka, men ändå inte.

Ingredienser

Kakan

  • 3st
    ägg
  • dl
    strösocker
  • dl
    brun farin
  • 5dl
    vetemjöl
  • tsk
    bikarbonat
  • tsk
    bakpulver
  • 2tsk
    kanel, malen
  • 1tsk
    vaniljpulver
  • 2dl
    matolja
  • 200g
    krossad ananas, avhälld
  • 5dl
    squash, finriven

Frosting

  • 500g
    naturell färskost
  • 125g
    smör, mjukt
  • 4dl
    florsocker (kan minskas efter egen smak)
  • 1tsk
    vaniljpulver

Så lagar du

1. Smörj och bröa en långpanna, cirka 30x40 cm, eller lägg i bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa upp ägg och socker. Blanda samtliga torra ingredienser, sikta ner i äggsmeten. Tillsätt olja, ananas och squash.

3. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Kontrollera kakan med en sticka mot slutet av gräddningen eftersom gräddningstiden ofta varierar mellan olika ugnar. Låt svalna.

4. Gör frosting: Vispa samtliga ingredienser fluffigt med elvisp. Bred över kakan.

5. Ställ kakan kallt och skär i bitar. Kakan går bra att frysa både med och utan frosting.

Tips: Gillar du nötter kan du tillsätta 2 dl valnötter i kaksmeten.

Dela det här receptet med dina vänner!