Squashspagetti med rostad tomatsås

Squashspagetti med rostad tomatsås

Publicerat:

Tillagningstid:

Naturligt glutenfri, men framför allt god, enkel och fräsch.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    mellanstora squash
  • 500g
    tomater
  • 1st
    gul lök
  • 2st
    vitlöksklyftor med skal
  • timjan- och rosmarinskvistar
  • olja
  • socker
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Börja med tomatsåsen. Sätt ugnen på 250 grader. Halvera tomaterna, lägg i ugnsform med vitlöksklyftor med skal och örter. Ringla olja över och rosta tills de fått färg, det tar ca 20 minuter.

2. Hacka löken och fräs i olja utan att den får färg. Häll i de rostade tomaterna och låt koka ihop ca 10 minuter. Plocka bort skalet på vitlöken och spara klyftorna till smaksättning. Mosa tomaterna med en träslev, smaka av med salt, socker, peppar och den rostade vitlöken.

3. Sila såsen om du önskar den slät.

4. Hyvla squash till strimlor. Fräs hastigt i lite olja och salta. Servera med tomatsås och, om du vill, riven ost.

Dela det här receptet med dina vänner!