Sticky lemon pudding med jordgubbs- och myntasalsa (citrondessert)

Sticky lemon pudding med jordgubbs- och myntasalsa.

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk engelsk dessert med både syra och sötma får sällskap av en frisk jordgubbsröra.

Ingredienser

6 - 8portioner

Sticky lemon pudding

  • 100g
    smör, rumsvarmt i tärningar
  • 330g
    strösocker (3 3/4 dl)
  • dl
    mjölk (3%)
  • 3st
    ägg
  • 1dl
    saft av pressad citron
  • 75g
    vetemjöl (1 1/4 dl)
  • 1tsk
    bakpulver

Jordgubbssalsa

  • 250g
    jordgubbar
  • 1dl
    myntablad, tätt packade
  • 2msk
    strösocker

Till garnering

  • florsocker

Så lagar du

1. Värm ugnen till 180 grader.

2. Häll smör, socker, mjölk, ägg, citronsaft, mjöl och bakpulver i en matberedare och kör tills allt är ordentligt blandat.

3. Häll smeten i en lätt smord ugnsform, 1,25 liter, och baka strax under mitten av ugnen tills kakan är gyllene, ca 1 timme och 1 kvart. Täck med folie om den blir för mörk. Låt svalna.

4. Jordgubbssalsa: Mortla socker och mynta väl till en grön mix, eller kör i mixer/matberedare. Dela jordgubbarna i bitar och blanda med myntasockret.

5. Sikta florsocker över kakan inför servering, bjud med jordgubbssalsan.

Dela det här receptet med dina vänner!