Sticky lemon pudding med jordgubbs- och myntasalsa (citrondessert)
Publicerat:
2015-10-08Tillagningstid:
En klassisk engelsk dessert med både syra och sötma får sällskap av en frisk jordgubbsröra.
Ingredienser
6 - 8portioner
Sticky lemon pudding
- 100gsmör, rumsvarmt i tärningar
- 330gströsocker (3 3/4 dl)
- 3½dlmjölk (3%)
- 3stägg
- 1dlsaft av pressad citron
- 75gvetemjöl (1 1/4 dl)
- 1tskbakpulver
Jordgubbssalsa
- 250gjordgubbar
- 1dlmyntablad, tätt packade
- 2mskströsocker
Till garnering
- florsocker
Så lagar du
1. Värm ugnen till 180 grader.
2. Häll smör, socker, mjölk, ägg, citronsaft, mjöl och bakpulver i en matberedare och kör tills allt är ordentligt blandat.
3. Häll smeten i en lätt smord ugnsform, 1,25 liter, och baka strax under mitten av ugnen tills kakan är gyllene, ca 1 timme och 1 kvart. Täck med folie om den blir för mörk. Låt svalna.
4. Jordgubbssalsa: Mortla socker och mynta väl till en grön mix, eller kör i mixer/matberedare. Dela jordgubbarna i bitar och blanda med myntasockret.
5. Sikta florsocker över kakan inför servering, bjud med jordgubbssalsan.