Suovaswok med lingondressing & hembakta pitabröd

Suovaswok med lingondressing & hembakta pitabröd

Publicerat:

Tillagningstid:

Supersmaskig, enkel wok med sötsyrliga dressing i fluffiga pitabröd. Testa det här, en riktig favorit både inne och utomhus!

Ingredienser

4portioner

Souvaswok

  • 400g
    souvas, strimlad
  • 2st
    rödlök, skivad
  • 800g
    blandade grönsaker, strimlade
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • lingon till garnering

Lingondressing

  • 2dl
    crème fraiche
  • 2-3msk
    rårörda lingon

Pitabröd

  • 50g
    jäst
  • 0,5dl
    vatten, 37 grader
  • 4,5dl
    naturell yoghurt
  • 0,5dl
    matolja
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    strösocker
  • 11-13dl
    vetemjöl special

Till servering

  • kaffefilter eller tårtpapper

Så lagar du

Souvaswok

  1. Gör dressing (nedan).
  2. Stek suovasen i smör, tillsätt lök och grönsaker.
  3. Woka tills allt är genomvarmt.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Garnera med lingon. Servera i pitabröd med lingondressing.

Lingondressing

  1. Blanda samtliga ingredienser.

Pitabröd

  1. Rör ut jästen i vatten, tillsätt yoghurt, olja, salt och socker.
  2. Blanda och tillsätt mjöl, börja med hälften.
  3. Arbeta degen 5 minuter i matberedare.
  4. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
  5. Knåda degen på mjölat bakbord, forma en rulle och dela i 10 lika stora bitar.
  6. Rulla till degbollar.
  7. Kavla ut till ca 1-2 cm tjocka, lägg på bakpappersklädda plåtar.
  8. Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme.
  9. Grädda mitt i ugnen tills bröden är genomgräddade, det tar 5-10 minuter.
  10. Låt svalna under bakduk.

Tips: Bröden går jättebra att frysa.

Dela det här receptet med dina vänner!