Pizza med björnkött, renkött, ost och kantareller

Pizza med björnkött, renkött, ost och kantareller.

Publicerat:

Ett mycket gott recept på pizza med inspiration och ursprung i Sveg.

Ingredienser

Pizzadeg

  • 1/4paket
    jäst
  • 1dl
    ljummet vatten
  • 2 1/2-3dl
    vetemjöl
  • 2msk
    olivolja

Tomatsås

  • 300g
    färska tomater
  • 1st
    rödlök
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1tsk
    socker
  • 2msk
    olivolja
  • 1tsk
    vit balsamvinäger

Fyllning

  • 50g
    suovas (lättrökt renkött)
  • 50g
    renparma
  • 50g
    björnsalami
  • 100g
    kantareller

Pizzasallad

  • 2dl
    riven rättika
  • 0,5dl
    riven kålrabbi, majrova och kålrot
  • 1dl
    rapsolja
  • 2msk
    vit balsamvinäger
  • 1/2tsk
    salt
  • 1tsk
    socker
  • 1krm
    mellanmalen svartpeppar

Så lagar du

Pizzadeg:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja. Arbeta in större delen av mjölet, spara lite till utbakningen. Jäs 20–30 minuter.

Tomatsås:
Skålla tomaterna och finhacka dem. Hacka rödlöken och vitlöksklyftan. Fräs lök och vitlök tills de har mjuknat. Häll i tomathacket och vita balsamvinägern, sjud på svag värme till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar. Finfördela med stavmixer eller i matberedaren. Kyl ner såsen.

Pizza:
Skär suovasen och parman i skivor. Skiva björnsalamin mycket tunt. Baka ut pizzabotten, bred på tomatsåsen. I mitten suovas sedan renparma avsluta sedan ytterst med björnsalami. Riv Utopia ost eller annan ost med hög fetthalt och lägg över. Grädda 12 min i 250 grader. Under tiden stek 100 grader förvällda kantareller eller 4 hg. färska knaprigt. Salta och peppra. Lägg kantareller på pizzan. Strö över lättstött rosépeppar och lite salladstimjan.

Pizzasallad:
Lägg rättikan och kålrabbi, majrova och kålrot i en skål. Koka en lag av rapsolja, vit balsamvinäger, salt, socker samt mellanmalen svartpeppar. Häll detta hett över de rivna rotfrukterna. Låt svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!