Teriyakilax med sesamwokade grönsaker & limesås

Teriyakilax med sesamwokade grönsaker & limesås

Ingredienser

4portioner

  • 700 g
    laxfilé, i 4 bitar
  • 2dl
    teriyakisås, färdig (1 dl penslas på laxen, 1 dl till marinering)
  • 1dl
    crème fraiche
  • 1st
    ekologisk lime, det gröna av skalet rivet
  • vitpeppar

Sesamwokade grönsaker

  • 1st
    färsk broccoli, i bitar
  • 200g
    frysta, gröna sojabönor
  • 200g
    haricots verts, frysta
  • ¼st
    purjolök, strimlad på snedden
  • 2st
    vitlöksklyftor, rivna
  • 2msk
    sesamfrön
  • 1påse(ar)
    färsk spenat, ca 200 g
  • 1st
    lime, pressad

Så lagar du

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en ugnsform, peppra och pensla på 1 dl av såsen, låt gärna marinera en stund. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter. Koka ris om du önskar. Blanda limeskal och crème fraiche samt woka grönsakerna (nedan) under tiden.

Woka grönsakerna utom spenat hastigt i olja med sesamfrön. Tillsätt spenat, smaka av med lime, salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!