Tinas gulaschsoppa med nötfärs

Tinas gulaschsoppa med nötfärs

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    gula lökar
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2st
    röda paprikor
  • 1/4st
    rotselleri
  • 3st
    potatisar
  • 200g
    nötfärs
  • 2tsk
    paprikapulver
  • 1 1/2tsk
    mejram
  • 1 1/2tsk
    kummin
  • 2msk
    tomatpuré
  • 1burk(ar)
    krossade tomater
  • 1liter
    vatten
  • 2st
    kycklingbuljongtärningar

Så lagar du

  1. Skala och finhacka lökarna och vitlöken. Skär paprikorna, sellerin och potatisarna i tärningar.
  2. Bryn köttfärsen tillsammans med löken, vitlöken, paprikan, sellerin och potatisen. Krydda med paprikapulvret, mejramen och kumminen.
  3. Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll sedan på de krossade tomaterna, vattnet och smula ner buljongtärningarna.
  4. Låt soppan koka i ca 20-25 minuter och smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!