Vårgrön soppa med varm fetaostmacka
Publicerat:
2013-03-12Ingredienser
4portioner
- 1litervatten
- 2dlmjölk
- 1sthönsbuljongstärning
- 2stvitlöksklyftor
- 500gbroccoli, fryst
- 1burk(ar)cannelinibönor, sköljda
- 100gnaturell färskost
- 4skiva(or)lantbröd
- 150gfetaost
- 2mskhonung
- ¼påse(ar)rucola
- olivolja
- citron
- salt och vitpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka upp vatten, mjölk och buljong. Lägg i broccoli och vitlök, koka tills broccolin är mjuk 5–7 minuter.
3. Gör mackorna under tiden: Smula fetaost på brödskivorna, ringla på olja och grädda 5–10 minuter tills osten börjar få färg. Häll bönor i soppan, koka upp, tillsätt färskost och mixa skummig och slät med stavmixer.
4. Smaka av med citron, salt och peppar. Servera med ostmackorna, ringla lite honung och strö över rucola just innan servering.
Späd soppan med vatten om du vill ha tunnare konsistens.
Tips: komplettera med små skålar av rester från kylen, tex lite räkor, hackad skinka, kokt ägg, crème fraiche, mjukost.