Vårgrön soppa med varm fetaostmacka

Vårgrön soppa med varm fetaostmacka

Ingredienser

4portioner

  • 1liter
    vatten
  • 2dl
    mjölk
  • 1st
    hönsbuljongstärning
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 500g
    broccoli, fryst
  • 1burk(ar)
    cannelinibönor, sköljda
  • 100g
    naturell färskost
  • 4skiva(or)
    lantbröd
  • 150g
    fetaost
  • 2msk
    honung
  • ¼påse(ar)
    rucola
  • olivolja
  • citron
  • salt och vitpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Koka upp vatten, mjölk och buljong. Lägg i broccoli och vitlök, koka tills broccolin är mjuk 5–7 minuter.

3. Gör mackorna under tiden: Smula fetaost på brödskivorna, ringla på olja och grädda 5–10 minuter tills osten börjar få färg. Häll bönor i soppan, koka upp, tillsätt färskost och mixa skummig och slät med stavmixer.

4. Smaka av med citron, salt och peppar. Servera med ostmackorna, ringla lite honung och strö över rucola just innan servering.

Späd soppan med vatten om du vill ha tunnare konsistens.

Tips: komplettera med små skålar av rester från kylen, tex lite räkor, hackad skinka, kokt ägg, crème fraiche, mjukost.

Dela det här receptet med dina vänner!