Varm chunky choklad

glas med choklad

Publicerat:

Tillagningstid:

Helt mjölkfri varm choklad med bitar av russin och fikon.

Ingredienser

4portioner

  • 4dl
    rismjölk
  • 2,5dl
    havregrädde
  • 3msk
    kakaopulver
  • 1nypa(or)
    kardemumma, mald
  • 4st
    fikon, hackade
  • 1nypa(or)
    havssalt

Så lagar du

1. Lägg den torkade frukten, kakaopulvret och kardemumman i en stor termos.

2. Värm upp mjölken och grädden till 70-80° och häll sedan i termosen. Sätt på locket och skaka om lätt.

3. Vänta i minst 5 minuter för att smakerna ska utvecklas ordentligt innan du serverar. Tänk på att skaka om inför varje servering så att bitarna följer med. Häll genom att skruva av korken helt så att frukten inte fastnar i det lilla hålet.

Dela det här receptet med dina vänner!