Varmt vitlöksbröd med smält ost

Varmt vitlöksbröd med smält ost

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkelt och drömgott, perfekt att doppa i soppa.

Ingredienser

6portioner

  • 1
    stort bröd, t ex grekiskt lantbröd eller surdegsbröd
  • 100g
    smör
  • 1dl
    blandade örter, hackade
  • 2
    vitlöksklyftor
  • ½tsk
    salt
  • 1tsk
    svartpeppar
  • 100g
    mozzarella, riven

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa smör och örter, tillsätt vitlök och kryddor och mixa snabbt ihop.

2. Skär brödet i rutor eller skivor, men inte helt igenom.

3. Lägg brödet i en bit folie. Smeta smör mellan bitarna. Lägg ner ost lite här och där mellan skivorna. Slå in brödet folien.

4. Baka 5 minuter i ugnen, öppna folien och grädda några minuter tills brödet börjat få färg och osten smält.

Dela det här receptet med dina vänner!