Zoodles (zucchinipasta) med grönkålspesto

Zoodles med grönkålspesto.

Publicerat:

Tillagningstid:

Perfekt vegetarisk lunchrätt, som tillbehör eller bufférätt.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    zucchini
  • 3dl
    färsk grönkål, hackad
  • 1dl
    valnötter, rostade
  • 1dl
    lagrad hårdost, riven
  • 1dl
    olivolja
  • 2msk
    pressad citron
  • 3msk
    dill, skuren
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Strimla squash i spiralizer eller hyvla med potatisskalaren.

2. Mixa grönkål, nötter och ost. Tillsätt olja, citron, dill och vitlök. Smaka av med salt och peppar. 

3. Blanda med zucchini.

Tips: Om du önskar mjukare zucchini kan du hastigt ånga eller fräsa den innan du blandar med peston. Bygg på rätten genom att tillsätta hackat äpple, romainesallad eller andra grönsaker du gillar.

Dela det här receptet med dina vänner!