Foto: SVT

24-åringen frias i matchfixningsmålet

Uppdaterad
Publicerad

Den 24-åring som misstänks för att ha försökt rigga en läggmatch mellan IFK Värnamo och GAIS förra året frias från misstankar om grovt mutbrott.

Åklagarens bevisning håller helt enkel inte konstaterar tingsrätten. Det går inte att bevisa att de tre Värnamospelarna blivit erbjudna pengar av 24-åringen, som själv är fotbollsspelare.

Däremot menar tingsrätten att det är klart att ett möte ägt rum och att den åtalade 24-åringen försökt förmå de tre spelarna att medverka vid en läggmatch mot GAIS. Men det har inte framkommit att det erbjudits pengar vid det tillfället.

Superettan 2014

Det ska ha erbjudits pengar vid ett senare möte, men då var 24-åringen inte med.

Besviket i Värnamo

– Polisen och åklagaren har tydligt hittat fel person. Det är synd, vi hade gärna sett att det här blivit utrett, säger IFK Värnamos sportchef Kaj Larsson.

Rätten skriver också att åklagaren har hänvisat till tidigare polisförhör med en av Värnamospelarna där han sagt att de erbjöds en stor summa pengar vid mötet med 24-åringen. Men det går inte att bevisa detta. Därför ska 24-åringen frias från misstankar.

Har ni agerat annorlunda sedan det här försöket till matchläggning framkom?

– Vi har blivit mer vaksamma. Vi har lite bevakning och är mer uppmärksamma på vilka som rör sig runt träning och matcher, säger Kaj Larsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan 2014

Mer i ämnet