46 års väntan snart över för Jönköping Södra

Det satt långt inne, men i den 87:e minuten avgjorde J Södras Daryl Smylie. Laget har en elva poäng stor serieledning med fyra omgångar kvar, allsvenskan är nu mycket nära.

GAIS skapade både matchens första läge och gjorde matchens första mål genom 18-årige Luther Singh. Men det hjälpte föga när skytteligaledaren Fredrik Olsson med sitt första skott skickade in kvitteringen i slutet av första halvlek.

GAIS, som behövde poäng i bottenstriden, spelade defensivt, men efter sin tabellposition också framgångsrikt. För serieledarsuveräna Jönköping kom inte till skott, trots en hård press i början av andra halvlek.

– Vi får upp farten igen efter deras mål, säger Fredrik Olsson till TV4 Sport.

Men i den 87:e minuten så bestämde superettans assistledare Daryl Smylie att han skulle pröva avslut. Det gjorde han rätt i, skottet letade sig in i bortre hörnet och gav matchavgörande 1-2.

Jönköping Södra har inte spelat allsvenskt sedan 1969, nu behövs bara en enda poäng för att garantera avancemang. De har fyra matcher på sig. Första chansen till avancemang blir i Södertälje, måndagen den femte oktober, då J Södra spelar mot Syrianska.

– Det är en dröm som man haft sen man var lite, kommer man dit vore det fantastiskt, säger Olsson.