Golflegendaren Arnold Palmer är död. Foto: TT

Golflegendaren Arnold Palmer har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Populäre Palmer vann sju majors innan han la av vid 77 års ålder. Arnold Palmer beskrivs som ”Golfens störste ambassadör”. Han blev 87 år gammal.

Det amerikanska golfförbundet bekräftade på söndagen att Arnold ”The King” Palmer avlidit vid en ålder av 87 år.

”Vi känner en djup sorg över att Arnold Palmer, golfens störste ambassadör, har avlidit vid en ålder av 87 år”.

Amerikanen Palmer var omåttligt populär och beskrivs som den person som gjorde golfen till en folksport runt om i världen. Han vann sju majors innan han la av vid 77 års ålder.

Gator uppkallade efter sig

Han har bland annat 13 gator i USA uppkallade efter sig och var en av de första som förärades en plats i golfens World of fame, skriver TT. Han har även tagit emot den amerikanska kongressens guldmedalj och den amerikanska presidentens frihetsmedalj, USA:s främsta civila utmärkelse.

Kondoleanserna strömmade snabbt in. Republikanernas presidentkandidat Donald Trump skrev på sin twitter:

”Det fanns ingen som honom. En äkta mästare! Han kommer att vara djupt saknad”.

Stora hyllningar

”Tack Arnold för din vänskap, dina råd och en massa skratt”, skriver golfspelaren Tiger Woods på Twitter och spelaren Ian Poulter skriver att golfen förlorat sin kung. ”Hans arv kommer att leva vidare för alltid. Tack för vad du har gjort för golfen”, skriver han.

Före detta amerikanske presidenten George W Bush skriver i ett uttalande att för alla som älskat golf så finns det inget som liknar synen av Palmer på väg från fairway till greenen på 18:e hålet, och tillägger att han kommer sakna hans vänskap, enligt CBS.

Palmer har gästat Sverige vid flera tillfällen. Senast 2010 då han besökte Lerjedalens golfklubb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.