Ross: En offensiv spelare som producerat bra i SHL. Han har ett bra skott, är rightare. Foto: Bildbyrån

Spelarpresentation: Adam Brodecki

Uppdaterad
Publicerad

De är framtidens stjärnor i svensk hockey. Under jul- och nyårshelgen följer miljonpublik JVM-spelarna i TV-sofforna. SVT bad nykomlingarna presentera sig själva inför turneringen i Kanada. – Förväntningarna på allt runt ikring är skyhöga.

Klubb: Brynäs IF

Född: 19 år

Spelarkollen JVM 2015

Position: Forward

Klubbfattning: Höger

Längd: 180 cm

Vikt: 76 kg

Styrkor? – Jag är bra på att läsa spelet och bra på att utnyttja min storlek. Jag tycker jag har bra teknik.

Personlighet? – Jag försöker vara lugn, trevlig och schysst. Jag blir ibland uppspel när man är med grabbarna och försöker ha kul.

Största hockeymerit hittills? – Vi vann USM-guld med Djurgården. Det var väldigt stort. Jag tycker U18-VM i våras också var väldigt stort. JVM kommer bli en upplevelse man aldrig kommer glömma. Men jag säger USM-guldet, det var speciellt.

Förväntningar? – Vi är i hockeyns Mecka. Jag har skyhöga förväntningarna på allt runt ikring. Man vet att det kommer vara 20 000 på läktarna och att det kommer vara mycket media. Det kommer bli kul och vi går för guld så klart.

Hur ser du på laget? – Det är ett väldigt bra lag. Vi har bra spelare, jag tycker att vi som grupp har kommit ihop bra. Vi gillar att umgås, vi är ett bra gäng.

Patrik Ross om Adam Brodecki: – En offensiv spelare som producerat bra i SHL. Han har ett bra skott, är rightare.

TV: ”Långt ifrån säkert på att jag skulle komma med”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelarkollen JVM 2015

Mer i ämnet