Adielsson och Digger Crown vann Sweden Cup

Uppdaterad
Publicerad

Erik Adielsson har haft några härliga veckor i sulkyn. Storsegrarna har avlöst varandra och på lördagen vann Adielsson Sweden Cup med Digger Crown. -Ruggigt skoj men vi hade verkligen tur, sade han.

Forus Open, Drottningens Pokal, Oslo Grand Prix och Gulddivisionen är de senaste högvinsterna för Adielsson. Och han hade verkligen tumme med fru Fortuna när Digger Crown besegrade Passionate Kemp med några centimeter.

I starten lyckades först Adielsson hitta ryggen på storfavoriten Passionate Kemp/Markku Nieminen sedan Staright Up galopperat.

Mitt på upploppet kom sedan den efterlängtade luckan för Digger Crown som spurtade till knapp seger.

-50 m kvar trodde jag att vi skulle vinna, men när vi passerade mållinjen hade jag torskfeeling. Som tur var hade vi marginalerna på vår sida även om dom var små i dag.

Digger Crown var tvåa i försöket på 1,12,2. I finalen noterade han 1.11,2 och fick en halv miljon kronor i förstapris. Därmed är han snart uppe i 13,5 miljoner kronor och har under sju säsonger tillhört Sverigetoppen. Starkt jobb av tränaren Stig H Johansson. Adielsson försökte få med Stig H till vinnarcirkeln men det blev nobben.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.