Anna-Carin Ahlquist Foto: Scanpix

Ahlquist försvarade sitt EM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Paralympics-stjärnan Anna-Carin Ahlquist försvarade sitt EM-guld i bordtennis då hon vann finalen i italienska Lignano mot fransyskan Fanny Bertrand med 3-0 i set.

Ahlquist har under EM konserverat formen från Paralympics i London 2012 där hon vann guld, liksom i EM i Split för två år sedan.

Ahlquist förlorade inte ett enda set under turneringen.

– Det känns helt fantastiskt att vinna i så här tuff konkurrens, säger Ahlquist till SVT Sport och berättar om sin nya psykologiska träning som gett effekt.

Öhgren föll i finalen

– Det handlar om hur man fungerar när man utsetts för en hotfull situation och hur man kommer in i sin bubbla och lägger annat åt sidan. Det kunde jag utnyttja till fullo i dag, säger hon.

Det kunde blivit ytterligare ett guld till Sverige, men Alexander Öhgren föll i finalen mot Thomas Schimdtberger från Tyskland. Öhgren hade två matchbollar vid ställningen 2-1 och 10-8, men han förlorade till slut med 2-3 i set.

För Emil Andersson och Ingela Lundbäck blev det brons i sina respektive klasser.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.