Foto: Bildbyrån

AIK bjuder mammor på fotboll

Uppdaterad
Publicerad

På söndag är det mors dag. Det firar AIK, dagen till ära, genom att bjuda in ensamstående mammor till mötet mot Helsingborg.

Mors dag och match i allsvenskan ska firas extra mycket i AIK-land på söndag. Tack vare ett ekonomiskt bidrag från en supporter bjuder klubben 44 ensamstående mammor och sammanlagt 75 barn till mötet på Friends arena. Men det blir inte bara matchbiljetterna för de lyckliga, det bjuds även på buffémat och dryck.

– Det är oerhört roligt att få sprida glädjen runt AIK och fotbollen till en publik som normalt inte har möjlighet att uppleva den, säger Juho Bah, styrelseledamot i Allmänna Supporterklubben och ansvarig för satsningen i ett pressmeddelande.

Allsvenskan 2015

Satsningen gör AIK tillsammans med Fryshuset och organisationen Barn till ensamma mammor, där Carolina Vallin är verksamhetsansvarig.

– Intresset för biljetterna var jättestort och vi ser verkligen fram emot söndag. Och både barnen och mammorna är väldigt förväntansfulla”, säger hon.

Matchen mot Helsingborg drar igång 15.00 på Friends arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet