Algotsson om stödet: ”Jag är rörd”

Uppdaterad
Publicerad

Efter det att OS-tvåan Sara Algotsson Ostholt i onsdags gick ut och berättade att hon är på väg att bli av med sin framtida OS-häst Mrs Medicott har hon fått ett massivt stöd.

-Jag är rörd. Jag kunde aldrig tro att jag skulle få en sådan respons. Från skolelever till pensionärer vill vara med och bidra, berättar hon för SVT Sport.

-Jag ska ringa till hästägaren i kväll och hoppas få några ytterligare dagars respit. Men jag är osäker på om det kommer att lyckas, fortsätter hon.

Algotsson Ostholt tävlade på Wega i OS i somras, men den hästen är för gammal i Rio om fyra år. Tanken har hela tiden varit att hon skulle tävla med Mrs Medicott i Rio.

En Facebookgrupp som stödjer Algotsson Ostholt i hennes kamp för att få behålla Mrs Medicott hade 17 000 medlemmar fredag eftermiddag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.