Daniel Tellanders Alingsås imponerade i kvällens Champions League. Foto: DRAGO PRVULOVIC/TT

Alingsås vann måstematchen – slutspelshoppet lever

Uppdaterad
Publicerad

Seger var ett måste.

Helst med minst tre mål.

Det var precis vad det blev.

Nu lever Alingsås hopp om Champions League-slutspel.

Seger var mer eller mindre ett måste då Alingsås tog emot turkiska Besiktas i Champions League. Och helst skulle de vinna med minst tre mål, så att de fick bättre inbördes resultat än Besiktas. De klarade av båda – och vann med 27–24.

Det var lagets första seger någonsin i Champions League, och den grundlades i början av den andra halvleken då laget gjorde tre snabba mål och gick upp till en femmålsledning.

Handboll Champions League herrar

– Vi klarar av att hålla en bra match i 60 minuter och det har vi inte alls klarat i Champions League, vi har bara klarat av en halvlek tidigare. Det är första gången vi klarar det i 60 minuter, säger målvakten Mikael Aggefors till TV10.

Avgörande 15 februari?

I och med segern går Alingsås om Besiktas, och har nu två poäng upp till polska Wisla Plock som innehar den sista slutspelsplatsen i gruppen.

– Inför fortsättningen känns det otroligt viktigt. Nu finns chansen och hoppet lever för oss, säger tränaren Mikael Franzén som var nöjd med lagets insats:

– Vi gör det bra, men ska kunna göra det lite enklare för oss. Men vi vinner med tre mål, det var det minsta som krävdes.

Dessa båda lag möts i Alingsås den 15 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handboll Champions League herrar

Mer i ämnet