Alla tippar Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Indianerna har inte vunnit SM-guld på 23 år, men nu har man chansen och i finalen väntar storfavoriten Vetlanda, men det är inget man räds inför, även om alla tippar Vetlanda.

– Det kommer bli supertufft. Vetlanda har ett ruggigt, ruggigt bra lag, men vi har ett bra lag och kommer göra allt för ta hem det till Kumla igen, säger Indianernas Fredrik Lindgren till SVT Sport.

Indianerna har varit snudd på oslagbara på hemmaplan och endast förlorat en match den här säsongen och när SVT Sport frågat en del speedway-profiler och de har samma uppfattning:

Elitserien i speedway

– Vetlanda har en jättebra hemmabana som är tuff att köra på. Jag tippar på Vetlanda, säger Nicki Pedersen.

– De har varit favoriter hela säsongen och vunnit serien. Jag tror de vinner i två raka, säger SVT Sports expert Erik Stenlund.

Vetlandas lagledare Bosse Wirebrand vill dock inte lyssna på hyllningskörerna:

– Jag bryr mig inte om vad de säger, jag läser inte media. Jag vet bara att det kommer bli jättetuft, säger han till SVT Sport.

Fredrik Lindgren är dock lite mer positiv om lagets chanser:

– Vi har fått ihop gruppen och gjort det väldigt bra på hemmaplan, säger Lindgren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i speedway

Mer i ämnet