Konkurrenterna vill se MFF-succé i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF retuerspelar i kvalspelet till Champions League – då håller de allsvenska konkurrenterna tummarna för en ny MFF-succé. Nästan nio av tio spelare i SVT:s rundringning i allsvenskan hoppas att MFF når gruppspelet i år igen.

Champions League-spelet förra säsongen blev en stor succé för Malmö FF. För första gången sedan Helsingborg nådde gruppspelet i CL 2001 fick Sverige återigen ett lag i klubbfotbollens finaste turnering.

På vägen fram till gruppspelet avverkade MFF lag som Sparta Prag och Red Bull Salzburg.

Champions League

På onsdagen är det återigen dags för Skånelaget att testa vingarna mot europeiskt motstånd, litauiska FK Žalgiris Vilnius kommer till Swedbank Stadion i den andra kvalomgången i CL.

Konkurrenterna håller på MFF i kvalet

SVT Sport ringde runt till de allsvenska konkurrenterna och pratade med tre spelare i varje lag (förutom MFF). Frågan var enkel: ”Hoppas du att Malmö når gruppspelet i Champions League?”. 40 spelare vill att MFF går långt – bara 5 vill att klubben misslyckas.

”Jag hoppas på MFF. Det gynnar hela ligan tror jag”, säger en spelare.

”De är redan så långt före oss (ekonomiskt) att lite mer pengar inte skulle ändra något”, säger en annan spelare.

Malmö gjorde förra året en vinst, efter skatt, på 144,6 miljoner kronor. Champions League var såklart den stora faktorn till jättevinsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League

Mer i ämnet