Foto: Bildbyrån

Gymstrid splittrar IFK Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Herrarna tränar gratis på IFK Norrköpings gym, samtidigt som damerna måste betala.

Det får sponsorn Åby Snickeri att lägga sina pengar enbart på damerna.

Företaget Åby Snickeri har sponsrat IFK Norrköpings allsvenska herrlag i 20 år, men nu är det slut med samarbetet tills vidare. Bakgrunden är den så kallade gymfrågan: IFK Norrköping har byggt ett eget gym, de manliga allsvenska spelarna tränar gratis, medan IFK:s damer som är rena amatörer måste betala flera hundra kronor i månaden.

Upprörd vd

Stefan Steen som är vd för Åby Snickeri har själv en dotter i IFK:s damlag och säger till svenskafans.com att han är upprörd över behandlingen av damerna i gymfrågan.

– Vårt sponsorbidrag har varierat mellan åren men legat på 25-40 000 kronor. Det drar vi in nu och satsar på tjejerna i stället, säger Stefan Steen.

IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt har i dag uttalat sig i frågan på klubbens hemsida. Hans budskap är att IFK dam är en separat förening inom IFK-alliansen, med bland annat egna stadgar och egen styrelse, och att damerna därför har behandlats precis som andra externa aktörer i gymfrågan och att IFK Norrköping herr vill stötta dam -och flickfotboll i Norrköping.

”Kommer hitta lösning”

”Om detta kommer att ske i egen regi eller i någon annan form diskuteras för närvarande internt i föreningen och vi återkommer snarast med ny information. Under tiden är jag övertygad om att vi kommer att hitta en lösning på den uppkomna gymfrågan”, skriver Peter Hunt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.