Foto: TT Nyhetsbyrån

Jansrud: ”Hatten av för Marcel”

Uppdaterad
Publicerad

Kjetil Jansrud var redan klar segrare i herrarnas super-G-cup och slutade tvåa i tävlingen i Méribel i dag. Konkurrenten Marcel Hirscher, som har en knapp ledning i den totala världscupen, blev fyra vilket imponerade på norrmannen. ”Han gör det svårt för mig – men det är inte över”, säger Jansrud till SVT Sport.

Norges Kjetil Jansrud blev tvåa i herrarnas super-G-tävling i franska Méribel i dag. Det var sedan tidigare klart att norrmannen vinner super-G-cupen.

– Varje gång man kommer på pallen ska man vara nöjd, säger norrmannen till SVT Sport.

Världscupen i alpint

Hirscher en hundradel från pallen

Jansruds främste konkurrent, österrikaren Marcel Hirscher, låg inför tävlingen 64 poäng före Jansrud i den totala världscupen. Hirscher slutade fyra i dag, en ynka hundradel från pallen, vilken imponerade på Jansrud som ändå tar in 30 poäng på Hirscher i totalen.

– Hatten av för Marcel i dag, han åker fantastiskt för att vara en slalomåkare. För egen del är jag nöjd, jag gjorde det bästa jag kunde och det gäller att fortsätta så här under hela helgen, säger han i segerintervjun efter tävlingen.

Cook tog första världscupsegern

Kanadensaren Dustin Cook, 26, vann tävlingen i dag och tar därmed sin första världscupseger i karriären. Fransmannen Brice Roger blev trea – hans första pallplats i världscupsammanhang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet