Lindsey Vonn. Foto: Bildbyrån

”Pandemin det bästa som kunde hända mig”

Uppdaterad
Publicerad

Hon saknar alpinbackarna.

Men Lindsey Vonn har aldrig varit lyckligare.

– Jag tror att pandemin är en av de bästa sakerna som kunde hända mig, säger amerikanska ex-stjärnan.

För två år sedan avslutade Lindsey Vonn sin framgångsrika alpinkarriär. Där hon tog 82 världscupsegrar, flest av alla kvinnor och tvåa totalt bakom Ingemar Stenmark på 86. 36-åringen medger att hon fortfarande saknar vardagen som elitidrottare, men det var värre för henne i fjol.

– Jag måste bara acceptera att jag har slutat och att det inte finns någon återvändo. Jag tycker det är kul att åka skidor med familj och vänner, säger Lindsey Vonn på en presskonferens enligt Blick.

Numera när hon presenterar sig för nya bekantskaper, gör hon det med titeln affärskvinna och entreprenör.

– Jag är en så ambitiös person att jag glömmer bort vad som gör mig glad. Men under de senaste månaderna har jag aldrig varit lyckligare. Jag tror att pandemin är en av de bästa sakerna som kunde hända mig. Den har hjälpt mig att stänga av, och spendera mer tid med mig själv och det jag vill göra med mitt liv.

Förutom sina 82 världscupsegrar tog Vonn två VM- och ett OS-guld under karriären.

KLIPP: Lin Ivarsson slutar (4 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.