Green Bay Packers-supportrarna är redo för en kylig match. Foto: TT Nyhetsbyrån

En av tidernas kallaste matcher väntar i USA

Uppdaterad
Publicerad

Planerar du att se Minnesota Vikings–Seattle Seahawks på söndag?

Då är det bäst att du klär dig ordentligt.

Det kan bli en av tidernas kallaste NFL-matcher.

”Det kommer att krävas att spelarna koncentrerar sig ordentligt”, säger Minnesotas tränare Mike Zimmer.

När NFL-slutspelet inleds i helgen möter Minnesota Vikings Seattle Seahawks i en av åttondelsfinalerna. Och det kommer att bli något annat än en vanlig match.

Den kommer nämligen att bli osedvanligt kall.

Oroväckande vind

Väderprognoserna säger nämligen att det kommer att bli runt 18 minusgrader under matchen, med kalla vindbyar som kommer att göra så att det kommer att kännas som nästan -30.

Minnesotas tränare Mike Zimmer är mest oroad över vinden.

– Vinden kommer att påverka mer än något annat. Kylan är som den är. Bollen kommer att vara hårdare och lite mer hal. Det kommer att krävas mycket koncentration från spelarna ute på banan. De måste koncentrera sig. De får inte oroa sig över kylan, utan oroa sig över spelet i stället, sade han på en presskonferens i natt.

”Jag älskar den”

Zimmer tror att kylan talar till lagets fördel.

– Jag älskar den faktiskt, vi får se till att använda den till vår fördel. Vi ska möta ett lag som inte är lika vant som oss vid att spela i kallt väder, så som jag sa så ska vi ta och använda det till vår fördel. Det är en mental sak. Jag är faktiskt ett stort fan av det.

Köldrekordet: -25

Som prognoserna ser ut nu så kommer matchen att bli den sjätte eller sjunde kallaste någonsin i NFL. Den kallaste matchen i ligans historia spelades 1967, då Green Bay Packers mötte Dallas Cowboys i 25 minusgrader. Dessutom blåste det så pass mycket att den upplevda kylan var hela -44. På grund av det fick matchen smeknamnet ”Ice Bowl”.

Den kallaste matchen som Minnesota någonsin har spelat spelades 1972, då laget mötte Chicago Bears i 18,9 minusgrader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.