Absurda NFL-mysteriet löst

Uppdaterad
Publicerad

Efter Super Bowl-finalen tidigare i år försvann New England Patriots quarterback Tom Bradys tröja efter matchen. Sex veckor senare återfanns tröjan av FBI och nu har övervakningsbilder släppts på den mystiska tröjtjuven.

– Det är en osannolik historia, säger den amerikanska NFL-experten och journalisten Jay Glazer.

När en NFL-spelare och Super Bowl-vinnares tröja försvinner kanske man tror att det är en liten sak. Men inte i USA. Efter försvinnandet i februari startade NFL tillsammans med Patriots säkerhetsteam, polisen i Houston och FBI en undersökning för att till varje pris (!) leta reda på tröjan.

Sex veckor efter att NFL:s största stjärnas tröja försvunnit återfanns den – i Mexiko.

– Föremålet hittades hos en journalist tillhörande internationell media. Under pågående utredning hänvisar vi frågor till FBI, sa NFL efter att Bradys tröja lokaliserats.

Fångades på övervakningskameran

Men nu har man alltså även hittat tröjtjuven. TV-kanalen Fox Sports släppte nyligen videomaterial från en övervakningskamera som fångat mannen, en mexikansk journalist, vid ett flertal tillfällen när han stryker omkring utanför omklädningsrummen.

Mannen ska ha ackrediterat sig som journalist för den mexikanska tidningen La Prensa, men spenderade veckan med att ta selfies med spelare i stället. Han ska även ha skrytit för sina vänner i sociala medier att han var på plats.

Polisen hittade ytterligare en tröja tillhörande Brady men som försvann efter Super Bowl-finalen 2015, samt en hjälm tillhörande en Denver Broncos-spelare

Se de roligt mystiska bilderna ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.