Fans tillhörande Arizona Cardinal reagerade när spelare i Dallas Cowboys knäböjde innan NFL-match.

Undersökning: Amerikanerna håller inte med Trump

Uppdaterad
Publicerad

En majoritet av amerikanerna håller inte med Donald Trump som vill att NFL-spelare som knäböjer ska sparkas, enligt en undersökning som nyhetsbyrån Reuters har sammanställt.

57 procent av de tillfrågade håller inte med om att ligan bör kasta ut de spelare som knäböjer under nationalsången.

– NFL har alla möjliga regler. Den enda vägen ut är att införa en regel som innebär att du inte kan knäböja under vår nationalsång!, twittrade presidenten i går.

Twitter

Fler republikaner håller med presidenten

Bland republikanska partianhängare har dock presidenten större medhåll. Där håller 29 procent inte med honom. Hos demokraterna är hela 82 procent oeniga med Trump.

Även om många är oeniga med Trump uppgav 85 procent av de tillfrågade att de nästan alltid står tysta när nationalsången spelas. Tre fjärdedelar av av dem brukar också hedra flaggan med att hålla en hand över hjärtat.

”Borde inte uttala sig över huvud taget”

Undersökningen visar också att 59 procent av de republikanska anhängarna starkt motsätter sig att idrottare över huvud taget ska få ta politisk ställning under sportevenemang.

Lika många anser att presidenten inte bör uttala sig i frågan över huvud taget.

1622 amerikaner över 18 år valdes slumpässigt ut till undersökningen, se rapporten här.

DOKUMENT: Idrottskonflikten i USA började med dödsskjutning

LÄS MER: Trump och idrottarnas protester – vad har hänt?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.