Ängby vann mot regerande mästarna

Uppdaterad
Publicerad

Efter 5-3 i matcher borta mot regerande mästaren Eslöv är Ängby från Stockholm svenska mästare i pingis för första gången på damsidan. Samtidigt innebar segern den sista matchen i högsta serien, laget har dragit sig ur inför nästa säsong.

 I den första finalen i veckan överraskade Roxana Istrate genom att slå seriens suverän Zhang Fang, kinesiskans första förlust denna säsong. Idag gjorde Istrate om bedriften på bortaplan. Det var även rumänskan Istrate som satte den avgjorde matchbollen när hon satte 12-10 i avgörande set mot Naomi Owen.

I Ängbys lag ingår även svenska Linda Bergsström och Rachel Moret från Schweiz. Då klubben tappat en sponsor till nästan säsong har både Istrate och Moret valt att lämna och efter det kom beskedet att man drar sig ur högstaligan.

Så klubbens största match någonsin på damsidan blev även den sista på elitnivå på länge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.