51-åriga Hilton gör sitt femte VM

Uppdaterad
Publicerad

Anna Hilton VM-debuterade 1990 under VM i Stockholm. Nu 24 år senare laddar hon för sin femte VM-start. Hon tävlar tillsammans med Matrix som gör sin första fyrstjärniga tävling här i Normandie men 51-åriga Hilton har stort förtroende för sin 12-åriga valack.

– Han är i form, och han är tuff. Han är svensk. Det är bara bra med honom. 

Staffan Lidbeck och Anna Hilton red VM i fälttävlan 1990 tillsammans i Stockholm. Nu är Staffan förbundskapten och säger så här om Hilton inför VM i fälttävlan. 

VM i Ridsport 2014

– Jag är jätteglad att ha med Anna här. Hon är den ryttare som i Sverige som fortfarande är aktiv som är mest rutinerad. Hon är glad och väldigt på hugget att få vara med här. 

– Jag känner mig väldigt laddad. Hästen är klar, han skulle ha gått en fyrstjärnig i alla fall. Banan är stor med fair. Det ska bli jätteroligt. 

Stor med fair, berätta om den. 

– Det är riktiga hinder, marken är ju svår. Marken är upp och ner hela tiden, det är viktigt att man har en häst som är i ordning. Hindren är stora, man måste sätta upp terrängtempot med en gång.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Ridsport 2014

Mer i ämnet