Äntligen seger för Ekström

Uppdaterad
Publicerad

Svenske Mattias Ekström vann den nionde deltävlingen av tio i DTM, tyska standardvagnsmästerskapen.

Ekström tog sig förbi redan klara DTM-segraren Marco Wittman och vann med 7,4 sekunder. 36-åringen körde upp sig från åttonde plats och tog därmed sin första seger sedan 2011 och den 18:e totalt.

– Det är alltid skönt att komma först i mål och vinna tävlingar och speciellt efter 14-16 månader i min karriär som varit lite speciella där jag inte haft så mycket framgång. Det är nu  första tävlingen som jag känner att vi kanske hade lite tur och flyt med på våran sida, säger Ekström till SVT Sport.

Segern i dag tog Ekström, som vunnit DTM-mästerskapet 2004 och 2007, upp till andra plats totalt.

– Mästerskapet är ju redan avgjort, nu är det ju kampen om vem som ska bli två, trea, fyra som jag får ställa in mig på, men vi har full fokus på att göra en bra tävling härnäst på Hockenheim och hoppas att det räcker till att säkra andraplatsen i mästerskapen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.