SVT Sports handbollexpert Magnus Grahn inför slutspelet: Vi kommer få se enorma publikfester. Foto: TT Nyhetsbyrån

Klubben: ”Skriver man kontrakt bakom ryggen har man förlorat sitt förtroende”

Uppdaterad
Publicerad

Dan Beutler berättar att han lämnar Kristianstad för att lösa sina ekonomiska problem. Men anledningen till flytten är inget som påverkar klubbens val att sparka målvakten – beskedet kom helt enkelt för sent.

– Skriver man ett kontrakt bakom ryggen på sin klubb och fansen och sen presenterar det så kort innan man ska åka, då har man förlorat sitt förtroende på många sätt, säger Kristianstads ordförande Jonas Arvidsson.

När SVT Sport på torsdagsmorgonen fick tag på Dan Beutler på planet på väg mot sin nya klubb sade han att beslutet om en flytt inte var ett han ville ta. Men ekonomiska bekymmer gjorde flytten nödvändig.

elitserien i handboll 2014-2015

För sin klubb Kristianstad bekräftade han flytten för bara några dagar sedan.

– Han satte oss i en situation där han hade två avtal och den situationen redan var ett faktum, då var det för sent att göra något. Vi gav honom ett val, antingen stannar du här och fullföljer kontraktet eller så åker du iväg och fullföljer det kontraktet men då kan du inte spela här. Och då valde han pengarna helt enkelt. Det var hans val och då blev det ett rätt självklart val för oss, så kan vi ju inte ha det i klubben, säger Jonas Arvidsson.

Inte valt att berätta

Enligt Arvidsson har Beutler valt att inte berätta för klubben om sina ekonomiska problem. Hade han gjort det hade situationen kunnat vara annorlunda.

– Hade han kommit i god tid och sagt att det handlar om en ekonomisk situation, nu vet ju inte jag hur allvarlig den är, men då man hade gjort ett försök. Vi vill hjälpa till som vilken arbetsgivare som helst, säger Jonas Arvidsson.

”Ingen uppfattning”

Kontraktet med den iranska klubben löper över nio dagar och sedan vill Beutler gärna tillbaka till Kristianstad. Men frågan är om han är välkommen.

– Vi har ingen uppfattning om det just nu. Om den situationen skulle uppstå så får vi ta det beslutet då, det är inget vi diskuterat, säger Jonas Arvidsson, ordförande i Kristianstad. ​

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

elitserien i handboll 2014-2015

Mer i ämnet