Foto: Bildbyrån

AIK gav Djurgården en hjälpande hand men åkte självt ur

Uppdaterad
Publicerad

I dag fullbordades en misslyckad säsong för Solnaklubben efter 4-3-förlusten mot Rögle i Ängelholm.

– Det är ett jättemisslyckande. När bollen väl kom i rullning kunde vi inte vända den negativa trenden, säger AIK:s tränare Mattias Norström till Viasat.

AIK kunde förbereda sig för kvalserien under större delen av det här året och sparkade tränaren Rikard Franzén under kvalserien. Sparkandet av tränaren gav inte effekt.

”Får titta på vilka spelare vi kan behålla”

– Vi fick inte den vändning vi hoppats på och får leva med det, säger Norström, som i samband med att Franzén fick kliva av gick in i båset från styrelsebordet, som berättar att avstampet mot nästa säsong börjar i morgon med ett styrelsemöte.

Kvalserien 2014

– Då ska allt gås igenom. Det kommer att handla mycket om ekonomi. Och så får vi titta på vilka spelare vi kan behålla.

När Rögle vänt 0-1 till 3-1 i början av tredje perioden och Västerås reducerade till 6-2 var det ett jättedrama och Rögle var då bara ett mål från SHL.

”En heroisk insats”

När matchen var slut på Hovet och fansen där firade SHL återstod det 1.27 i Ängelholm och Rögle ledde med 4-3 och jagade två mål.

– Vi gör en heroisk insats och när vi trycker på så öppnar vi oss men killarna ska ha allt beröm, säger Rögles Magnus Bogren och berättar att han aldrig känt större smärta i samband med idrott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvalserien 2014

Mer i ämnet