Daniel Alfredsson. Foto: TT Nyhetsbyrån / SVT

Alfie: ”Det kommer bli känslosamt”

Uppdaterad
Publicerad

Han gjorde 61 poäng under sin första NHL-säsong och utsågs till ligans bäste nykomling. I natt ställs Daniel Alfredsson mot Ottawa Senators – klubben han var trogen i hela 17 år.

– Det kommer bli känslosamt, utan tvekan, säger 40-åringen till SVT Sport.

I juli blev det klart att Daniel Alfredsson lämnar Ottawa Senators, där han var lagkapten i 12 säsonger, för Detorit Red Wings. I natt möts de två lagen för första gången den här säsongen – med Senators-ikonen på ”fel” sida.

NHL 2013-2014

– Jag har många bra kompisar där som jag spelat med i många år och lärt känna utanför isen. Känslosamt, men när pucken väl släpps känns det nog lättare, säger Alfredsson.

”Saknar honom”

– För mig känns det varje dag att Alfredson är borta. Varje dag jag kör förbi hans hus saknar jag honom, säger Erik Karlsson till SVT Sport.

Alfredsson lämnade Sverige och Frölunda för NHL 1995. Han gjorde totalt 1 108 poäng, varav 426 mål, under åren i Senators.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2013-2014

Mer i ämnet