Daniel Alfredsson fortsätter karriären

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tids funderande har Daniel Alfredsson nu bestämt sig för att fortsätta karriären.

– Det viktiga är att suget finns där, säger Alfredsson till SVT Sport.

Efter att Ottawa slogs ut ur Stanley Cup i kvartsfinalen tog Daniel Alfredsson upp matchpucken och spekulationerna startade om han nu bestämt sig för att avsluta karriären. Alfredsson var länge själv osäker till en fortsättning.

Men nu har han bestämt sig för att även spela kommande säsong och kontraktsförhandlingarna med Ottawa inleds nu.

NHL 2013

”Växt fram under veckan”

– Jag har aldrig varit så trött efter en säsong tidigare, trots att den var så kort. Jag behövde lite tid att fundera på framtiden, men det viktiga är att suget finns där, för det krävs för att jag ska orka med sommarträningen, säger Alfredsson till SVT Sport och fortsätter:

– Det har växt fram under veckan. Jag kom hem till Sverige i måndags och känner att jag kan klara av detta en sommar till. Jag känner mig lite småsugen på att komma igång och börja träna. 

Alfredsson, som fyller 41 år i vinter, berättar att kroppen känns pigg och att han inte har några problem med sin rygg.

– Kroppen har känts bra på sistone. Jag har haft några småskavanker men ingenting allvarligt. Jag missade en match denna säsong och det berodde på att jag var förkyld. På så sätt har det varit positivt, jag har varit fräsch och det har påverkat mitt beslut, säger han.

Satsar mot OS i Sotji

Nästa år väntar även OS i Sotji. Och Alfredsson hoppas kunna göra ett sista mästerskap.

– Det kommer att vara en av målsättningarna, att ta en plats i OS-laget. Det är en av de största och bästa turneringar som finns och det kommer vara någonting som jag verkligen ser fram emot. Och jag hoppas att jag kan ta en plats och vara med i Ryssland.

Kommer nästa säsong vara din sista?

– Just nu känns det som att det bara kommer att bli ett år till. Men man ska aldrig säga aldrig, men det är så det känns just nu, säger Alfredsson.

Daniel Alfredsson har gjort totalt 1 178 matcher i NHL. Endast Nicklas Lidström (1 564) och Mats Sundin (1 346) har spelat fler NHL-matcher bland svenskarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2013

Mer i ämnet