Daniel Alfredsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Alfredsson gjorde sitt första Detroit-mål

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Alfredsson gjort i natt sitt första mål för Detroit. Han har tidigare gjort 477 mål i NHL för Ottawa, men i Detroit blev det fem assist innan han i sin sjunde match med klubben spräckte målnollan.

Alfredsson snappade upp en retur vid tekningscirkeln och sköt ett slagskott som var otagbar för Columbus målvakt. Målet betydde 1-0 och Detroit vann till slut matchen med 2-1.

– Ju längre det går utan att man sätter några puckar, desto mer börjar man tänka på det. Så det var skönt att äntligen få in den, säger Alfredsson till Aftonbladet.

NHL 2013-2014

Även målvakten Jonas Gustavsson bidrog till segern. Han fick på nytt chansen i mål i andra matchen på två dagar och blev utsedd till matchens spelare.

– Jag känner mig i bra form. Det handlar om att förbereda sig bra och gå ut och göra en bra första period, säger han till nhl.com.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2013-2014

Mer i ämnet