Ännu en enkel seger för Sverige

Publicerad

Ny seger, ny storpublik, ny skön kväll för bandylandslaget. Men efter 10-0 mot Norge är det enkla slut. På torsdagen börjar VM på ”riktigt” med match mot Ryssland på Heden i Göteborg.

Det har varit en behaglig resa för landslaget så här långt. Hotellet ligger precis vid arenan, matcherna spelas inomhus, det har varit välfyllt på läktarna – över 3 000 personer i mötet med Norge – och varje match har slutat med seger, även om inte spelet har stämt fullt ut.

Nu lär blir det annat.

Bandy-VM 2013

Matchen på Heden blir mer spartansk, det är redan 5 100 biljetter sålda och det kommer bli trångt på de provisoriska läktarna – dessutom kommer det blåsa upp ordentligt över natten.

-De har satt upp extra vindskydd i ett av hörnen och ska ha ett möte tidigt i morgon bitti för att kunna preparera isen så bra som möjligt. Men väderprognoserna från Landvetter är tydligen goda, så det ska inte vara några problem att få bra is. Vi hoppas bara att allt omkring arrangemanget i övrigt, med sponsortält och publikservice kommer fungera, säger Lasse Wennerholm på bandyförbundet.

Matchen mot Norge då?

Segern var stensäker, Patrik Nilsson gjorde fyra mål och det enda negativa var att Daniel Mossberg tvingades kliva av i den första halvleken efter en bentackling

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bandy-VM 2013

Mer i ämnet