Beckham om Zlatan: ”Han var en fantastisk lagkamrat”

Uppdaterad
Publicerad

De hann bara spela ihop i sex månader men Zlatan Ibrahimovic hann ändå sätta avtryck hos David Beckham. Exklusivt för SVT Sport framför nu svensken en hälsning till Beckham som svarar med att hylla Ibrahimovic.

– Han är en av de spelare jag alltid beundrat och en av dom spelare jag alltid velat spela med. Att då vara i samma lag som honom var fantastiskt. Han var en fantastisk lagkamrat och en av dom bästa spelarna jag spelat med. Dessutom en grym kille personlighetsmässigt. Det var en riktig ära att spela ihop med Zlatan, säger Beckham till SVT Sport.

Om du fick rösta i Ballon’dor, priset för världens bästa spelare, vilken plats skulle han ha på din lista?

– Definitivt topp tre. Han är en av dom mest talangfulla spelarna som jag stött på. Att kunna vara så talangfull med fötterna och huvudet och samtidigt ha den kroppsstorleken är smått otroligt. Han är definitivt en av dom bästa i världen.

Idrotten är full megastjärnor. Personer som dyrkas av miljontals människor världen över. Som aktiv var David Beckham den kanske starkast lysande. och när han ifjol lämnade fotbollen efter en sista säsong med PSG kunde han blicka tillbaka mot en karriär som varade i över två decennier.

– Klart jag saknar att spela. Jag gjorde det ändå i 22 år på toppnivå. Det har varit en förändring att inte göra det längre, men samtidigt har jag haft fullt upp med annat, säger Beckham.

Har du funderat på en comeback?

– Nej, aldrig. Jag trivs med livet just nu. Jag spelar femmanna med mina kompisar ibland, det får räcka.

SVT var det enda europeiska TV-bolaget som fick en pratstund med Beckham i samband med ett event i New York.

Se inslaget, där han även berättar om livet som uppmärksammad superstjärna, ovan eller i Sportspegeln kl. 19.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.