Bengtsson: ”Hade varit kul att vara med och fightas”

Uppdaterad
Publicerad

Rolf-Göran Bengtsson är van att vara med när de stora tävlingarna avgörs. Men i år fick den svenske toppryttaren följa världscupfinalen från hemmaplan. För SVT Sport berättar den tidigare Europamästaren hur det ligger till med skadan som stört honom under säsongen – och hur uppladdningen ser ut fram till VM i slutet av sommaren.

I slutet på januari drabbades Rolf-Göran Bengtsson av en ny skada. 51-åringen, som tidigare under säsongen gjort comeback efter en efterhängsen ljumskskada, tvingades till vila på nytt och missade bland annat Göteborg Horse Show och världscupfinalen i Lyon.

– Det hade varit kul att vara med och fightas, men that's life. Det är kul att se även om man inte är på plats, säger Rolf-Göran Bengtsson till SVT Sport och berättar att han mår betydligt bättre nu.

VC-final Lyon 2014

– Jag är ganska bra i gång. Nästa helg åker jag till Antwerpen och Global Champions Tour. Vi sätter sakta men säkert i gång.

Men Bengtsson är inte helt skadefri än.

– Jag känner fortfarande av det, inte minst när jag kommer av hästen. Men det blir mindre och mindre smärtor, så det går framåt.

Årets stora mål är givetvis VM i slutet av sommaren. Med tanke på vinterns och våren skador tvingas Bengtsson vara försiktigare än vanligt.

– Jag rider mindre antalet hästar nu, och tar inte någoi häst som är speciell och gör lustiga saker – jag försöker hålla det på den säkra sidan så gott det går och inte ta några onödiga risker.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VC-final Lyon 2014

Mer i ämnet