Foto: Viasat

U21-hjälten borta 2-3 veckor

Uppdaterad
Publicerad

Målvakten Patrik Carlgren, straffhjälten i U21-finalen i EM, har fått en ledbandsskada och kommer missa flera AIK-matcher. Det bekräftar AIKs läkarteam till SVT Sport. Detta efter en smäll i samband med Europa League-kvalmatchen igår mot Vaasa PS.

I tisdags blev han straffhjälte för Sverige i EM-finalen för U21-landslaget. Men igår när han var tillbaka i AIK-tröjan fick han sämsta tänkbara återkomst. I första halvlek i Europa League-kvalet mot Vaasa PS fick han en smäll och fastnade med dobbarna i gräset. Och idag kom beskedet: skada på inre ledbandet. Det bekräftades av en magnetkameraundersökning.

– Nu får han vara borta ett par-tre veckor. Han behöver ta det lugnt, tejpas och träna med tejpen så får vi se hur sidoförlyttningarna går, säger AIKs läkare Karol Zyto till SVT Sport.

Europa League

En turbulent vecka alltså för Carlgren, som får smälta EM-guldet med rehabträning.

– För två dagar var han lyckligast i världen. Nu är han ledsen att inte kunna spela, men glad att det inte var värre, säger Zyto.

Det betyder att 18-åringen Oscar Linnér, som byttes in mot Vaasa, får stå i matchen mot Kalmar FF på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet