Bojanic utvisad – men fick komma tillbaka i spel

Uppdaterad
Publicerad

Först blev han utvisad – sedan fick Östers Darijan Bojanic komma tillbaka i spel.

– Jag blev jävligt sur, för jag tycker inte att det är rött kort, säger Bojanic.

Det rådde stor förvirring i slutet på första halvlek mellan Öster och IFK Göteborg.

Bojanic varnades efter en tackling med dobbarna före. Mittfältaren fick sedan ytterligare ett kort efter en knuff mot IFK:s Philip Haglund.

Allsvenskan 2013

Men en stund senare korrigerades kortet – enligt domare Michael Lerjéus var det lagkamraten Vlado Zlojutor som knuffats och Bojanic kallades tillbaka in på plan.

”Haglund lägger sig som en tjej”

– Haglund kom upp mot mig, jag försökte få bort honom – sedan lägger han sig som en tjej, säger Bojanic till C More i halvlek.

– Jag har faktiskt ingen aning om vad som hände, fortsätter mittfältaren, som frustrerat lämnat planen och befann sig i omklädningsrummet när situationen reddes ut.

”Blev jävligt sur”

– Jag blev jävligt sur, för jag tycker inte att det är rött kort, säger Bojanic.

Domare Michael Lerjéus förklarar:

– Jag tog fel på nummer 28 (Bojanic) och nummer 16 (Zlojutor). Nummer 28 går in tufft, och ska bli varnad. Jag ser en knuff mellan Philip Haglund och den där pageprydde spelaren. Det är svårt i stridens hetta när det är 15-16-spelare där ute, men huvudsaken är att det blir rätt.

– Tyvärr får inte mina assisterande fram budskapet – de såg direkt att det var nummer 16 som utdelat knuffen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet