”Början på en framgångsrik era”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports handbollsexpert Magnus Grahn lyfter fram den inbytte målvakten Johanna Bundsen och Isabelle Gulldén som nyckelpersoner till bronset.

– ”Bella” är en av de fem bästa i världen just nu, säger han.

Expert Magnus Grahn ger Sverige med beröm godkänt efter bronset i EM.

– Sverige har stått för en fantastisk resa, jag är jätteimponerad av kontringsspelet och moralen som man har visat upp. Att få avsluta med en bronspeng är fantastiskt bra, säger han.

Handbolls-EM Damer

Det svenska målvaktssparet, Johanna Bundsen och Filippa Idéhn har stundtals fått utstå hård kritik under EM. Men när det gällde som mest, var Bundsen som bäst.

– Hennes sista 20 minuter var magiska. De har med rätta varit kritiserade och så bara topkspela och avgöra, det är imponerande. Vi sätter kanske för stor press på Bundsen, hon är fortfarande ung och har sina bästa år framför sig.

Isabelle Gulldén utsågs till EM:s bästa spelare och hyllas stort av Magnus Grahn.

– Hon var bäst i turneringen, hon är komplett. Just nu är hon en av de fem bästa i världen. Hade det funnits ett pris att dela ut till årets idrottskvinna hade jag gett det till henne på en gång, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM Damer

Mer i ämnet