Foto: TT Nyhetsbyrån

Bouafif: ”Jag är oskyldig”

Uppdaterad
Publicerad

I september slog det ned som en bomb inom svensk friidrott. Landslagets löpare Adil Bouafif hade testat positivt för doping och i lördags stod det klart att b-provet var positivt.

– Jag är oskyldig. Jag misstänker att det antingen har blivit fel i analysen av proverna, eller att de helt enkelt har blandat ihop mina prover med någon annans, säger Bouafif till Expressen.

36-åringens tester visar för höga blodvärden och rykten säger att det är epo.

– Jag har ärligt inte sett några papper på att det är epo, men jag har också hört ryktena, säger Bouafif.

Adil Bouafif har kopplat in en advokat och en proffessor för att få hjälp med att reda ut härvan. B-provet ska analyseras ännu en gång för att se att det inte skett något fiffel. Anledingen är att svensken har en del synpunkter på hur b-provet behandlades i samband med utlämnandet under EM i Zürich i somras.

– De ville att jag skulle resa ner för att få beskedet, men jag hade inte möjlighet till det. Först sa de att det var okej. Men sen, långt senare, så ändrade de sig. Det var därför det drog ut på tiden.

Bouafif berättar också att han fick lämna hela elva dopingtester under fyra dagar under EM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.