Sara Lindborg. Foto: Bildbyrån

Bra tour-avslutning av Lindborg

Uppdaterad
Publicerad

Sara Lindborg stod för en bra avslutning av Tour de Ski i Val di Fiemme och slutade på elfteplats.

– Jag är jättenöjd, detta är mycket bättre än jag hoppades på innan touren. Det var tufft i dag så är skönt att vara uppe nu, säger Sara Lindborg till SVT Sport.

Inför den sista etappen startade Lindborg på nioendeplats, 3.00,07 efter Jacobsen. Hon hängde bra med de närliggande konkurrenterna med tiden flög iväg när Johaug ökade i täten.

Tour de Ski 2013

Lindborg blev till sist elva, 5.03,3 efter segrarinnan Therese Johaug från Norge. Hon är ännu inte OS-klar men hoppas på positiva besked.

– Nu väntar jag med spänning inför OS-uttagningen 14 januari, fortsätter hon.

Lindborg närmar sig OS-plats

Och förbundskapten Rikard Grip är imponerad av svenskan:

– Sara har impponerat väldigt och gjort fina enskilda prestationer. Sedan har ju hon en liten svaghet när man tittar på en tour så här, i de kortare distanerna – men hon överträffar sig själv på de också.

– Givetvis har hon stärkt sina chanser jättemycket för att ta en plats i den svenska OS-truppen med de resultat hon gjort här, fortsätter han.

Även Emma Wikén och Maria Rydqvist avslutade touren bra när de plockade många placeringar. Wikén som startade på 28:e plats gick in som 17:e och Rydqvist tog sju placeringar, från 25:e till 18:e. Julia Svan körde in som 41:a.

Anna Haag meddelade under morgonen att hon skulle avstå den sista etappen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski 2013

Mer i ämnet