Foto: Bildbyrån

Braekhus vann – upplagt för drömmöte

Uppdaterad
Publicerad

Nu är Klara Svensson ytterligare ett steg närmare en titelmatch.

Norskan Cecilia Braekhus vann mot Anne Sophie Mathis, Frankrike, på knockout. Svensson blir nästa motståndare. ”Jag ser väldigt mycket fram emot att möta Braekhus”, säger svenskan till SVT Sport.

Cecilia Braekhus, 35, har varit professionell boxare sedan 2007, och vunnit samtliga 29 matcher.

För första gången fick hon nu boxas på hemmaplan, och inför drygt 9 000 personer i Oslo Spektrum satte hon samt samtliga sina bälten – WBA, WBC, IBF, WBO och IBO – på spel.

Redan i den andra ronden var matchen över.

”Som en Frankenstein”

– Jag är förvånad över att det tog slut så fort. Jag hade åkt dit för att se hur hon boxas, säger Klara Svensson, som följde matchen på plats tillsammans med SVT Sports reporter Bernt Lagergen.

– Jag är förvånad över att Mathis vek ner sig så fort. Hon brukar vara som en Frankenstein som bara kan ta hur mycket stryk som helst, säger Svensson.

Även Braekhus själv var överraskad.

– Jag hade aldrig trott att det skulle vara över så snabbt, säger norskan till Viasat.

– Jag hade aldrig trott det i mina vildaste fantasier. Jag förberedde mig på tio ronder. Jag har aldrig tänkt på mig själv som en knockoutboxare, jag älskar boxningen. Men jag är tydligen en knockoutboxare.

Vill inte möta Svensson

Braekhus fick in några rejäla smällar, fransyskan började blöda och uppträdde lite förvirrat och domaren valde att bryta matchen.

Publiken var närmast chockade hur snabbt det gick.

Norskan utmanade en annan boxare från ringen efter matchen, den brasilianska MMA-fightern Cristiane Justino, kallad Cris Cyborg.

– Jag vill ju ha en megamatch mot Cyborg. Det är min dröm, sade hon.

Men Klara Svensson är första utmanare på titlarna. Nu talar det mesta för att det blir ett svensk-norskt möte under nästa år.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att möta Braekhus. Men jag vet inte när det blir. Men det var en otrolig stämning här, säger Svensson.

Klara Svensson följde matchen på plats med SVT Sport. Se reportaget i Sportspegeln 19.00 på söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.