Scolari. Foto: TT Nyhetsbyrån

Brasilien vill ge folket lite glädje

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Luis Felipe Scolari erkänner att de senaste dagarna varit tuffa men att Brasilien går för bronset mot Holland.

– Vi har rest oss till 75 procent från den hemska situationen. Nu jobbar vi för att kunna gå ut på planen med så bra förutsättningar som möjligt för att ta bronset och åtminstone skänka lite glädje åt det brasilianska folket.

”Jobbat med den psykologiska biten”

Det är en match ingen egentligen vill spela. Hollands förbundskapten Louis van Gaal sade tidigare rent ut att han inte ville spela om tredje pris. Och besvikelsen hos Scolari och lagkaptenen Thiago Silva gick inte att ta miste på under presskonferensen på stadion i Brasilia igår kväll. Även om Scolari försöker motivera sina spelare.

Inkast från VM

– Vi har jobbat med att försöka få spelarna att se den här matchen mot Holland som vårt huvudmål nu, att ta bronset. Vi har jobbat med den psykologiska biten och med en del detaljer inför matchen. Men vårt stora mål är borta. Det har varit jobbiga dagar efter semifinalen. Och det kommer att bli jobbigt säkert 20 år framåt för vi kommer alltid att tvingas minnas den där dagen.

”Robben VM:s bästa”

Scolari ville inte säga något om sin egen framtid utan avvaktar matchen mot Holland. Han kommer göra en eller två förändringar i startelvan jämfört med Tysklandsmatchen, men inte låta nån ny spelare få chansen för sakens skull.

– En förändring i laget gör jag på grund av motståndet imorgon, sa Scolari och nämnde Arjen Robben som VM:s bäste spelare hittills. Men jag tar inte ut spelare som jag inte tror på fullt ut, för jag vill att vi ska vinna matchen.

Lagkaptenen Thiago Silva menar att laget är motiverat.

– Vi spelar för vår ära och värdighet. Att ta på sig landslagströjan förpliktigar. Det var en tung förlust men vi måste gå vidare. Holland slog ut oss 2010 med nästan samma lag som nu. Jag vill inte uppleva en sån förlust igen. Vi ska försöka komma tillbaka och om möjligt minska skadan något i vår sista match.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inkast från VM

Mer i ämnet